marți, 12 iulie 2011
Fanii lui Harry Potter din România pot vedea filmul “Harry Potter şi Talismanele Morţii – Partea 2″ la marea premieră de la București din 13 iulie. Cei care se vor costuma precum personajele îndrăgite din celebra franciză vot avea intrare liberă la eveniment.
Daniel Radcliffe, artistul care a fost ales atunci când era copil să-l interpreteze pe băiatul-vrăjitor  Harry Potter, a ajuns să fie cel mai bogat dintre actorii britanici care nu au împlinit încă vârsta de 30 de ani. Averea lui Radcliffe este de 42 de milioane de lire sterline (46 milioane de euro), cât ceilalţi doi protagonişti ai francizei la un loc. Emma Watson, care a portretizat-o pe Hermione Granger a câştigat din franciză 22 de milioane de lire sterline, iar şi Rupert Grint, care a fost amicul lui Potter, Ron Weasley, a câştigat 20 de milioane de lire sterline, potrivit listei întocmite de săptămânalul britanic The Sunday Times.
După un deceniu, cea mai de succes serie a tuturor timpurilor ajunge la final, odată cu lansarea în cinema a mult-aşteptatului “Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea 2 / Harry Potter and the Deathly Hallows, II”. Aflaţi pentru ultima dată pe marile ecrane în interpretarea personajelor care le-au adus faima la nivel mondial, actorii Daniel Radcliffe, Rupert Grint şi Emma Watson, îşi iau rămas bun de la fani alături de nume mari ale cinematografiei, alături de care au adus la viaţă personajele fantastice imaginate de J.K. Rowling – Ralph Fiennes, Maggie Smith, Helena Bonham Carter şiRobbie Coltrane.


Autoarea romanelor “Harry Potter”, J. K. Rowling, este singurul scriitor din lume cu o avere de peste un miliard de dolari, potrivit revistei americane Forbes. Prima carte din seria “Harry Potter” a fost semnată de autoare cu Joanne Rowling. Apoi, editorii care au publicat romanul fantastic s-au temut că majoritatea băieților tineri nu vor vrea să citească o carte scrisă de o femeie, aşa că i-au cerut scriitoarei să folosească două iniţiale în loc de prenume. Rowling nu are al doilea prenume, aşa că a folosit litera „K”, de la bunica sa Katleen Ada Bulgen Rowling.

Prima carte din saga scrisă de J. K. Rowling, “Harry Potter şi Piatra Filosofală / Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, a fost publicată în 1997, după ce manuscrisul a fost respins de 12 edituri. Volumul a fost tipărit, într-o primă fază, doar într-o mie de exemplare, dintre care 500 erau destinate bibliotecilor.
De atunci, peste 400 de milioane de exemplare au fost vândute în 200 de teritorii şi traduse în 69 de limbi străine, inclusiv în latină. J. K. Rowling şi-a lansat în urmă cu câteva zile un nou site, intitulat “Pottermore”, care va servi drept un punct de vânzare pentru versiunile digitalizate ale romanelor.
Primul film, lansat în 2001, a obţinut, de altfel, şi cele mai mari încasări – 974,7 milioane de dolari. Saga cinematografică “Harry Potter” a avut încasări de peste 6,4 miliarde de dolari aduse de primele şapte filme. Franciza e cea cu cele mai mari încasări în box office-ul mondial, întrecând francizele “James Bond” şi “Războiul stelelor / Star Wars“, potrivit reprezentanţilor studiourilor Warner Bros.
Harry Potter a adus câştiguri mari şi din produsele de merchandising – articole vestimentare, jocuri video, ursuleţi de pluş, veselă, lenjerie de pat, cărţi de colorat şi dulciuri. Vânzările acestora au scos din buzunarele fanilor cel puţin un miliard de dolari în fiecare an de la apariţia filmelor cu băiatul vrăjitor şi prietenii săi. Cea mai nouă strategie de marketing a fost deschiderea parcului tematic “The Wizarding World of Harry Potter” în oraşul Orlando din statul american Florida, în iunie 2010. Amenajarea parcului a costat 200 de milioane de dolari, dar de atunci parcul aduce profituri aflate într-o creştere exponenţială de la inaugurare


Filmul “Harry Potter and the Deathly Hallows, II” va putea fi vizionat în România din 15 iulie, la Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Cityplex (Bucureşti, Constanţa şi Braşov), Odeon Cineplex (Cluj), Băneasa Drive In Cinema, Patria (Bucureşti), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Pheonix (Paşcani), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni – în 3D şi Imax, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Piteşti, Timişoara).






Sursa
Un produs Blogger.

Sample Text

Seriale Tv, Filme, Carti,Stiri.

Postări populare

Recent Posts

Download